Mehrabad International Airport

منطقه ای که هم اکنون فرودگاه بین المللی مهرآباد در آن قرار دارد، در زمان قاجار روستایی بوده است که مهرآباد (حسین آباد) نام داشته است. بعدها که این منطقه به عنوان مهریه به عصمت الدوله داده شده است، نام مهرآباد برای آن انتخاب شده است.

سال ۱۲۹۶ بود که برای اولین بار، مردم شهر تهران پرواز هواپیمایی را بر فراز شهرشان مشاهده کردند. این زمان برابر بود با اواخر جنگ جهانی دوم و البته علاوه بر اینکه این هواپیما، یک هواپیمای روسی بود، بلکه حتی خلبان آن نیز یک روس تبار بود. این هواپیما به صورت قطعات مجزا به تهران منتقل شد و با مونتاژ آن امکان پرواز اولین هواپیما بر فراز تهران فراهم شد. در تهران آن زمان، به هیچ وجه خبری از برج های بلندبالا نبود و به همین دلیل این هواپیما در ارتفاع بسیار کمی پرواز می کرد و به خوبی قابل مشاهده بود.

بعد از این ماجرا و به دنبال افزایش استفاده از هواپیما در جنگ جهانی دوم، صنعت هواپیمایی در سراسر جهان پیشرفت چشمگیری یافت. در بهمن ماه سال ۱۳۰۴ اولین هواپیمایی در ایران به وجود آمد. این هواپیمایی آلمانی که یونکرس (Junkers) نام داشت به صورت انحصاری فعالیت می کرد.

۲۲ سال بعد از این ماجرا، ایران گامی بزرگتر به سمت صنعت هوایی کشور برداشت و پس از تاسیس باشگاه خلبانی و وارد کردن ۲۰ فروند هواپیما، سرانجام در سال ۱۳۱۷ فرودگاه بین المللی مهرآباد امروزی تاسیس شد. اما فعالیت ایران در صنعت هوایی متوقف نشد و در سال ۱۳۲۵ تعدادی از خلبان های نیروی هوایی آمریکا به ایران اعزام شدند تا نیروی هوایی ایران توانست سرانجام در سال ۱۳۲۸ در مهرآباد شروع به پرواز کنند. در سال تاسیس فرودگاه مهرآباد هیچکدام از کشورهای حوزه خاورمیانه به جز ایران چنین فرودگاه بزرگی نداشتند.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :   فرودگاه رشت(سردار جنگل)

حرکت رو به جلوی دیگری که صورت گرفت، عضویت ایران در سازمان ایکائو بود که باعث رشد و پیشرفت بیشتر ایران در صنعت هوایی (مسافری و باری) ایران شد. در این زمان فرودگاه بین المللی امام خمینی وجود نداشت و فرودگاه مهرآباد بزرگترین و مهمترین فرودگاه کشور به شمار می رفت. در حال حاضر فرودگاه مهرآباد تنها میزبان پروازهای داخلی و برخی پروازهای زیارتی است و پروازهای دیگر که بیشتر آن ها پروازهای بین المللی هستند، در فرودگاه امام خمینی انجام می پذیرند.

  • امکانات ترمینال های مهرآباد (۶ ترمینال)

ترمینال ۱: این پایانه میزبان پروازهای داخلی و شرکت های هواپیمایی کیش ایر و زاگرس است. امکانات ترمینال ۱ شامل رستوران، کافی شاپ، سالن عمومی، نمازخانه و کتابخانه است. جالب است بدانید این ترمینال به دلیل اهمیت تاریخی و فرهنگی آن، هم اکنون در لیست آثار ملی قرار دارد.

ترمینال ۲: این ترمینال نیز میزبان پرواز هواپیمایی های ایران ایر، معراج، قشم ایر، آتا، ایرتور و نفت است. امکانات ترمینال ۲ نیز به این شرح است: رستوران، کافی شاپ، سالن ترانزیت، سالن عمومی، ساندویچی، غرفه کتاب، نمازخانه.

ترمینال ۳: پایانه سوم نیز مربوط به حجاج است.

ترمینال ۴: ترمینال ۴ برای خروج از شهر تهران به مقصد شهرهای داخلی است و میزبان پروازهای شرکت های ماهان، تابان، آسمان، کاسپین، سپاهان و اترک است. امکانات این ترمینال به این شرح است: رستوران، کافی شاپ، سالن ترانزیت، ساندویچی، جایگاه پذیرایی از مسافران پروازهای تاخیردار، بوفه سرد و گرم

ترمینال ۵: ترمنیال ۵ نیز به حجاج اختصاص یافته است.

ترمینال ۶: این ترمینال مخصوص پروازهای ورودی به تهران از شهرهای مختلف است.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :   فرودگاه بین‌المللی تبریز(شهید مدنی)